Вони вам напевно сподобаються і урізноманітнять не лише повсякденний, а й святковий стіл.
Горохляники
Оладки з гороху або так звані горохляники – українська страва, яка була дуже популярною до 50-х років минулого століття.
Якщо у вас залишився із зими горох і ви не знаєте, що з нього робити, рекомендуємо приготувати горохляники. І запаси використаєте, і родину смачненьким нагодуєте.
Інгредієнти
Горошок (свіжий або заморожений) – 2 склянки, яйце – 1 штука, борошно або панірувальні сухарі – 2 столові ложки, листя м’яти – 2 столові ложки, сіль, перець.
Як готувати?
- Горошок відваріть у киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин.
- Якщо немає зеленого горошку, можна використати звичайний горох, але варити його доведеться довше.
- Готовий горошок подрібніть блендером або пропустіть через м’ясорубку.
- Додайте яйце, дрібно нарізане листя м’яти, борошно та сухарі.
- Посолити, поперчити і добре перемішати.
- З маси, що вийшла, сформуйте невеликі котлети і обсмажте на сковороді.
Подавайте зі сметаною або йогуртом.
Раніше ми розповідали, які страви були в раціоні запорізьких козаків.