П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуйте відразу більше, адже ці чебуреки вмить зникнуть зі столу: незвичайний рецепт...

Готуйте відразу більше, адже ці чебуреки вмить зникнуть зі столу: незвичайний рецепт на кефірі

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня готує чебуреки за своїм власним рецептом. Хтось додає у тісто, оцет, хтось - горілку, а хтось взагалі готує його на кефірі. Саме на кефірі чебуреки виходять не лише ніжними, а й дуже хрусткими, важливо правильно приготувати тісто.

Ні соду, ні олію у це тісто не додають. З кефіром тісто виходить в міру щільне та пластичне, воно чудово розшаровується у процесі смаження.

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальні чебуреки на воді.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 400 г
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 чайної ложки
  • Фарш – 400 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль, перець – до смаку
  • Вода – 100 мл

Приготування:

  1. Дістайте кефір заздалегідь із холодильника. Він має бути кімнатної температури.
  2. Візьміть глибоку миску або тарілку, вбийте яйце, додайте сіль і перемішайте, влийте кефір.
  3. Частинами введіть борошно і замісіть досить пружне тісто, воно не повинно бути м’яким.
  4. Відставте його на 15-20 хвилин.
  5. У цей час займіться фаршем. Фарш змішайте з подрібненою цибулею, водою, посоліть і поперчіть до смаку.
  6. Із приготовленого тіста на кефірі сформуйте чебуреки, підсмажте їх у достатній кількості соняшникової олії до готовності.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні