Подавайте на гарнір картопляне пюре разом із густим соусом, у якому тушкувалися котлети. Рецепт розрахований на 4 порції.
Інгредієнти
Для котлет
- філе тріски або фарш – 500 г;
- середні печериці – 4-5 штук;
- ріпчаста цибуля – 1 шт;
- куряче яйце – 1 штука;
- манна крупа – 2 ст. л.;
- молоко – 3 ст. л.;
- смалець або вершкове масло – 1 ст. л.;
- приправа для риби, сіль, перець – за смаком;
- мелені сухарі – за потребою;
- рослинна олія – для смаження.
Для соусу
- вершкове масло – 30 г;
- борошно – 1 ст. л.;
- вершки або молоко – 100 мл;
- рибний бульйон –150 мл;
- суміш прованських трав – за смаком;
- сіль – за смаком.
Раніше ми писали про ліниву лазанью, яку дуже легко приготувати.
Приготування
- Філе тріски пропустіть через м’ясорубку разом із ріпчастою цибулею.
- Додайте у фарш манку, сіль, спеції для риби та перемішайте.
- Додайте холодне молоко, яйце, м’яке вершкове масло або смалець. Ще раз перемішайте.
- Печериці дрібно наріжте і теж додайте у фарш. Добре вимісіть його протягом кількох хвилин.
- Дайте фаршу відпочити хвилин 10 у холодильнику, а потім розділіть його на 12 частин і зліпіть круглі котлети та трохи приплюсніть їх, надавши форму шайби. За бажанням запаніруйте котлети в мелених сухарях.
- Розігрійте пательню з рослинною олією та обсмажте котлети з двох боків до золотистої скоринки.
- Для соусу розтопіть у сотейнику вершкове масло й обсмажте в ньому борошно приблизно 2 хвилини. Влийте вершки та рибний бульйон, добре розмішайте.
- Додайте в соус за смаком сіль і прованські трави. Доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще хвилин 5.
- Залийте соусом котлети в сковорідці та протушкуйте їх на невеликому вогні близько 8 хвилин.
- Подавайте котлети з тріски з печерицями з картопляним пюре, полив соусом. Не менш смачно буде і з макаронами.
Смачного!
Нова допомога держави: що можуть отримати переселенці та ті, хто повернувся з-за кордону (відео)
Понаднормовий стаж 2024 – як держава оцінює багаторічну працю пенсіонерів (відео)