Для цього рис потрібно готувати не в каструлі, а в глибокій сковороді. Хоча є ще один важливий момент, на який слід звернути увагу.
Раніше ми розповідали, чим корисний рис.
Перед приготуванням досвідчені господині радять обсмажити рис на сковороді.
Нам знадобляться: 1 склянка рису, 3 столові ложки соняшникової олії (можна вершкового масла), 2 зубчики часнику, спеції – за смаком та вода.
Спочатку рис потрібно добре промити, потім просушити, для цього можна пересипати його в сито або друшляк. Поки стікатиме вода, потрібно взяти сковороду з високими бортиками, поставити її на плиту, налити масло і нарізати часник невеликими шматочками і відправити обсмажуватися.
Коли часник підрум’янитися, його можна дістати зі сковороди, він нам більше не знадобиться.
На сковороду відправляємо рис і обсмажуємо його на повільному вогні, доки крупа стане бурштинового кольору.
Після цього солимо і перчимо, заливаємо кип’яченою водою рис, накриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні.
Щодо кількості води, то вона повинна покривати рис приблизно на один палець зверху.
Такий рис виходить не просто розсипчастим, ароматним, а й дуже смачним.
Обов’язково спробуйте!