Щоб хек зберіг свою корисність, краще запекти його в духовці або відварити. Сьогодні приготуємо хек у духовці із овочами, які є у кожного на кухні.
Раніше ми розповідали, як приготувати хек у тісті.
Інгредієнти:
- 600 г хека;
- 1 невелика цибулина;
- 4 моркви;
- 70 г сметани;
- 100 г твердого сиру;
- 2 столові ложки води;
- 1 столова ложка олії;
- сіль та перець – за смаком.
Приготування:
- Моркву потрібно вимити, очистити і натерти на великій тертці. Цибулю нарізати півкільцями.
- Взяти лист, змастити його маслом і на дно викласти третину моркви та цибулі.
- Хек почистити, якщо це потрібно, помити, обсушити та нарізати на порційні шматочки, поперчити та посолити.
- Рибу викласти на шар із овочів. Зверху рибу вкрити шаром із моркви та цибулі.
- У сметану додаємо воду, добре розмішуємо, можна трохи підсолити і додати 1 зубчик часнику (подрібнений).
- Полити сметаною хек та овочі.
- Відправити деко з рибою в духовку для запікання, приблизно 30 хвилин при 180 градусах. За 10 хвилин до приготування хек потрібно посипати тертим сиром і відправити до духовки допікатися.
- Така страва не тільки ідеально доповнить обід чи вечерю, її сміливо можна подати на святковий стіл.
- Також якщо ви не хочете вибирати кісточки, то хек перед запіканням можна розділити на філе. І запікати саме філе.