Однак вживати кунжут без обмежень не можна, як і будь-яка рослина, він має свої корисні властивості та протипоказання.
До складу кунжуту входять такі корисні речовини:
- білки, вони легко засвоюються і допомагають у нарощуванні м’язової маси;
- клітковина, яка очищає організм від токсинів;
- фітоестрогени, які регулюють рівень жіночих гормонів при їх надлишку або нестачі;
- антиоксиданти, що захищають тканини від зовнішніх впливів і стимулюють зростання колагенових волокон;
- вітаміни групи A, B, C та E;
- ненасичені жирні кислоти Омега-3 та Омега-6, які необхідні для краси волосся, шкіри та нігтів;
- кальцій і магній , вони важливі для здоров’я кісток і зубів, а магній позитивно впливає на роботу серця і м’язових волокон.
При цьому кунжут має свої протипоказання.
До них належать:
- підвищене згортання крові;
- мочекам’яна хвороба;
- ризик утворення тромбів;
- захворювання шлунка з підвищеною кислотністю;
- спільне вживання з аспірином та щавлевою кислотою;
- алергія.