П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайчарівніше дріжджове тісто для пиріжків з незвичайним інгредієнтом: просто спробуйте

Найчарівніше дріжджове тісто для пиріжків з незвичайним інгредієнтом: просто спробуйте

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб пиріжки в духовці вийшли пишними і повітряними, немов хмарка, при замішуванні тіста потрібно додати один секретний інгредієнт. З такого тіста можна готувати пиріжки і з солодкою, і з солоною начинкою.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки без замішування тіста.

Інгредієнти:

  • 1 склянка теплого молока;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 0,5 ч. ложка солі;
  • 1 куряче яйце;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 0,5 ч. ложки розпушувача;

 

  • 1 ст. ложка рослинної олії;
  • 25 г вершкового масла;
  • 0,5 столової ложки оцту 9%;
  • 2,5 склянки борошна;
  • 1 жовток для змащування випічки.

 

Приготування:

  1. У миску виливаємо склянку теплого молока, додаємо дріжджі, цукор, сіль, олію, яйце.
  2. Взбиваємо віночком масу, щоб усі інгредієнти з’єдналися та розчинилися.
  3. Просіюємо борошно і додаємо розпушувач, частинами вводимо в рідку суміш, додаємо оцет і вершкове масло, замішуємо тісто.
  4. Тісто повинно вийти м’яким та еластичним, забивати його борошном не потрібно.
  5. Відправляємо тісто в ємність більшого розміру, накриваємо харчовою плівкою або рушником і прибираємо на 1 годину в тепле місце, щоб воно добре підійшло.
  6. У цей час готуємо улюблену начинку. Це може бути звичайне повидло, сир із зеленню або цукром і яйцем, відварене м’ясо з відвареним рисом, картопля зі смаженою цибулею, тушкована капуста.
  7. З тіста відщипуємо порційні шматочки, розкочуємо їх у коржик, ставимо начинку і защипуємо. Укладаємо на змащений лист деко швом вниз, зверху пиріжки змащуємо збитим яєчним жовтком.
  8. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні