Все залежить від того, як ви хочете приготувати м’ясо. Якщо ви хочете запекти м’ясо, розм’якшити його допоможе звичайна гірчиця. Для цього гірчицю потрібно змішати з невеликою кількістю меду та улюблених спецій та натерти м’ясо. Після цього відправити його на ніч у холодильник маринуватися.
Раніше ми розповідали, яке м’ясо корисне для пенсіонерів.
А вранці можна сміливо запікати в духовці. Таке м’ясо просто танутиме в роті.
Якщо м’ясо ви плануєте відварювати, зробити його м’яким допоможе звичайний лимонний сік або горілка. Для цього в каструлю потрібно додати кілька столових ложок горілки або лимонного соку.
Якщо вам дістався шматок старої яловичини, зробити його м’яким допоможе сода. Для цього м’ясо натирають содою та відправляють у холодильник на дві години. Після цього соду змивають і готують м’ясо – смажать, варять, запікають.
Для гуляшу зазвичай використовують види м’яса, які швидко готуються, але якщо ви купили жорстку яловичину чи свинину, то допоможе кисле середовище. Наріжте м’ясо порційними шматочками та заправте маринадом на основі кефіру, майонезу або суміші майонезу, з гірчицею та лимонним соком. У такому маринаді м’ясо має бути всю ніч.
Вранці його потрібно промити та готувати на мінімальному вогні під закритою кришкою.
Також досвідчені господині поділилися секретом, як швидко зварити м’ясо. Для цього солити бульйон, в якому вариться м’ясо, потрібно не на початку, а за 10 хвилин до закінчення приготування. І м’ясо краще опускати у киплячу воду.