Отримати ідеальне дріжджове тісто для пиріжків можна за допомогою додавання незвичайного інгредієнта. Не хвилюйтеся, він точно є у вас на кухні, просто в такому «амплуа» його мало хто застосовує, як виявилося, дарма.
Раніше ми розповідали, як приготувати тісто для пиріжків на кефірі.
Йдеться про манку. Так, саме її досвідчені кулінари додають у тісто для пиріжків.
Цей інгредієнт швидко вбирає вологу, після додавання теста зникає зайва рідина. У результаті напівфабрикат набуває необхідної йому еластичності.
Випечені з такого тіста пиріжки виходять пишними та ніжними, а ще пористими.
Йдеться про манку. Але багато додавати манки до тіста не варто, можна його зіпсувати.
Рецепт тіста для пиріжків з манкою
Інгредієнти:
- борошно – близько 450 г;
- манна крупа – 25 г;
- тепле молоко – 150 г;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- дріжджі сухі – 7 г;
- олія – 2 ст. л.
Приготування:
- У мисці поєднати тепле молоко, дріжджі, цукор і трохи борошна.
- Відставити на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
- Додати сіль, манку, борошно і замісити тісто. Насамкінець влити олію.
- Тісто не повинно бути забитим.
- Накрити готове тісто рушником залишити в теплому місці на годину-півтори, щоб воно підійшло.
От і все! Тісто для пиріжків готове. Залишилося приготувати улюблену начинку, сформувати пиріжки і посмажити їх або випекти у духовці.