Інгредієнти
- картопля – 500 г,
- борошно – 300 г,
- дріжджі сухі – 1 ч. л,
- сир – 80 г,
- олія рослинна – 1 ст.л,
- сіль – 1 ч.л.
Раніше ми писали, що додати в тісто на вареники, щоб вони легко ліпилися
Приготування
- Очищаємо картоплю і варимо її до готовності.
- Зливаємо воду зливаємо в ємність, вона ще знадобиться.
- Розминаємо пюре, залишивши невеликі грудочки картоплі.
- Заливаємо рідину, що залишилася від варіння картоплі, і ще раз розминаємо в пюре великі грудочки.
- Всипаємо в остиглу картопляну суміш сіль і дріжджі. Додаємо олію і все ретельно перемішуємо.
- Додаємо в кілька прийомів просіяне борошно.
- Перемішуємо тісто знову.
- Змащуємо форму для випічки олією, кладемо в неї тісто, розподіливши його рівномірно.
- Посипаємо пиріг зверху тертим сиром.
- Даємо тісту піднятися протягом 10 хвилин.
- Випікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 25-30 хвилин.
Нарізаємо пиріг на порції, заварюємо чай і пригощаємо картопляним пирогом усю родину. Приємного апетиту!
Джерело: prosti-recepty
Щоб не втратити пенсію: як пройти відеоідентифікацію в Пенсійному фонді
Електронний підпис для входу в кабінет Пенсійного фонду: як зробити його за 2 хвилини