Десерт з рису
Оскільки Дракон родом із тих місць, де люблять рис, то і без страви з цього продукту важко уявити свято.
Інгредієнти
Пшеничне борошно – 300-350 грамів, молоко – 750 мілілітрів, рис – 300 грамів, сіль – 1 чайна ложка, апельсинова цедра – 1 чайна ложка, цукор – 3 столові ложки, дріжджі – 15 грамів, мед – 4 столові ложки і олія – за смаком.
Приготування
- Молоко закип’ятити і додати сіль, засипати рис і варити на слабкому вогні протягом 20 хвилин. Варити, доти вся рідина не вбереться.
- Додати у каструлю апельсинову цедру, добре перемішати і залишити остигати.
- Розчинити в теплому молоці дріжджі.
- У стиглий рис додати борошно з дріжджами і добре перемішати. Залишити тісто настоюватися 2 години, накривши харчовою плівкою.
- Розділити тісто на 15 шматочків і сформувати ковбаски.
- У сковороді розігріти олію і обсмажити рисові палички з двох боків до золотистого кольору.
Подати десерт, поливаючи медом і присипавши цукровою пудрою.