П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаЗдоров'яНе нашкодьте собі: з якими продуктами не можна поєднувати рис – багато...

Не нашкодьте собі: з якими продуктами не можна поєднувати рис – багато хто цього не знає

Этот материал также доступен на русском языке
Рис - популярна крупа, з якої ми готуємо плов, каші, супи і навіть додаємо у деякі салати, але є поєднання, при яких рис завдає шкоди здоров'ю.

Дієтологи розповіли, з якими продуктами не можна поєднувати рис і як його потрібно правильно їсти.

Раніше ми розповідали, навіщо рис потрібно замочувати та промивати.

Так, рис можна вживати з морепродуктами, грибами, водоростями, цибулею, морквою та кабачками.

А ось рис із м’ясом – це табу. Таке поєднання може стати причиною проблем із травленням.

Не варто їсти рис із крохмалистими продуктами, такими як: цвітна капуста, баклажани, буряк.

Хоч і рис вважається дієтичним, але людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту та діабетом вживання цієї крупи краще обмежити.

Що стосується самого вживання рису, то медики рекомендують не їсти кашу, яка довго зберігалася в холодильнику, оптимально – не більше двох діб.

Також відразу після приготування рису його потрібно поставити в холодильник, так як він може швидко зіпсуватися.

Ще одна примітка, білий рис може призводити до алергії, тому хронічним алергікам слід спостерігати за своїм самопочуттям.

Протипоказаний рис і при хронічних запорах, постарайтеся його вживати не часто.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні