Насамперед, варто відзначити, що головна хитрість у правильному співвідношенні рідких інгредієнтів. Запам’ятайте одне важливе правило: скільки яєць за обсягом, стільки ж і беремо молока.
Раніше ми розповідали, що не можна додавати при приготуванні омлета.
Інгредієнти:
- 6 курячих яєць
- 300 мл молока
- 0,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю (за бажанням)
- 15 г вершкового масла для змащування форми
Приготування:
- Потрібно вбити яйця в миску, влити молоко, додати сіль, перець і все перемішати віночком до однорідної маси, не збиваючи до піни та стійких піків.
- Розігріти духовку до 190 градусів. Змастити форму вершковим маслом. Краще вибирайте з високими бортиками, щоб омлет був пишним.
- Вилити яєчно-молочну суміш у форму та відправити запікатися на 35 хвилин. Відчиняти дверцята духовки під час випікання не можна, інакше омлет опуститися.
- Коли на омлеті з’явиться зверху золотиста скоринка, можна відключати духовку, але не поспішати діставати омлет, нехай постоїть ще хвилин 10.
- Дістати з духовки нарізати порційними шматочками та подавати до сніданку.