П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк допекти пиріг, якщо він не пропікся?

Як допекти пиріг, якщо він не пропікся?

Этот материал также доступен на русском языке
Пироги, особливо взимку, печуть і їдять із задоволенням. Але часто трапляється, що навіть улюблений старий пиріг не виходить - не пропекся. В чому причина?

Нагадаємо, ми розповідали, у чому секрет приготування справжніх правильних котлет.

1. Блідий і сируватий пиріг треба поставити в духовку на 1/4 часу від початкового з тією ж температурою. Це допоможе йому зарум’янитися і дійти до готовності.

2. Якщо скоринка жорстка, темна, а під нею – сире тісто, то пиріг запікся надто швидко. Затверділу скоринку треба накрити фольгою або пергаментним папером і знову відправити пиріг у духовку на допікання.

3. Трохи розм’якшити скоринку і допекти пиріг допоможе вогнетривка посудина з водою, встановлена у нижній частині духовки.

4. Якщо ви вже розрізали пиріг і тільки тоді побачили, що тісто не пропеклося, оберніть кожен шматочок у фольгу і допечіть.

5. Іноді використовують мікрохвильову піч – кладуть невдалу випічку у підходящий посуд і тримають на середній потужності 5-7 хв. Цей варіант хороший, якщо ви поклали багато начинки, і вона не дала тісту піднятися.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні