П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяІдеальне поєднання: які спеції найкраще пасують до риби, м'яса та птиці

Ідеальне поєднання: які спеції найкраще пасують до риби, м’яса та птиці

Этот материал также доступен на русском языке
Для приготування смачної страви потрібно не тільки мати якісні продукти та хороші спеції, важливо вміти все це поєднати. З правильними спеціями ваші кулінарні досягнення заграють новими барвами.

З м’ясом ідеально поєднуються всі види перців. Без них і інші продукти складно уявити. Суміш перців творить чудеса не тільки зі смаком м’яса, а й птиці та риби.

Які спеції гарні з м’ясом

Для м’яса гарні такі спеції: 

  • паприка, 
  • сушений часник, 
  • зіра, 
  • базилік, 
  • орегано, 
  • каррі, 
  • куркума, 
  • барбарис, 
  • імбир, 
  • майоран, 
  • мускатний горіх.

Раніше ми писали про секрет приготування справжніх правильних котлет.

Які приправи підходять до риби

Для приготування страв із риби використовуйте: 

сушену цибулю, 

  • імбир, 
  • гірчицю, 
  • коріандр, 
  • кріп, 
  • чебрець, 
  • сушений часник. 

Аромат додати можна також за допомогою лаврового листя. Крім того, неможливо уявити рибні страви без лимонного соку.

Які спеції обрати до птиці

Страви з птиці також потребують спецій, щоб насолоджуватися якнайкраще. Для них підберіть комбінації з таких приправ: 

  • розмарин, 
  • майоран, 
  • каррі, 
  • чебрець, 
  • сушена цибуля, 
  • пастернак.

У продажу можна знайти вже готові набори приправ для різноманітних страв, але в них часто додають зайву сіль і консерванти. Тому краще придбати окремо сушені компоненти та зробити з них потрібні вам комбінації.

За річну передплату на газету «На пенсії» — у подарунок настінний кольоровий календар на 2024 рік

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні