З м’ясом ідеально поєднуються всі види перців. Без них і інші продукти складно уявити. Суміш перців творить чудеса не тільки зі смаком м’яса, а й птиці та риби.
Які спеції гарні з м’ясом
Для м’яса гарні такі спеції:
- паприка,
- сушений часник,
- зіра,
- базилік,
- орегано,
- каррі,
- куркума,
- барбарис,
- імбир,
- майоран,
- мускатний горіх.
Раніше ми писали про секрет приготування справжніх правильних котлет.
Які приправи підходять до риби
Для приготування страв із риби використовуйте:
сушену цибулю,
- імбир,
- гірчицю,
- коріандр,
- кріп,
- чебрець,
- сушений часник.
Аромат додати можна також за допомогою лаврового листя. Крім того, неможливо уявити рибні страви без лимонного соку.
Які спеції обрати до птиці
Страви з птиці також потребують спецій, щоб насолоджуватися якнайкраще. Для них підберіть комбінації з таких приправ:
- розмарин,
- майоран,
- каррі,
- чебрець,
- сушена цибуля,
- пастернак.
У продажу можна знайти вже готові набори приправ для різноманітних страв, але в них часто додають зайву сіль і консерванти. Тому краще придбати окремо сушені компоненти та зробити з них потрібні вам комбінації.
За річну передплату на газету «На пенсії» — у подарунок настінний кольоровий календар на 2024 рік