Інгредієнти:
- сало (не дуже товсте, з м’ясним прошарком) – 1 кг,
- вода – 1,5 л,
- сіль – 5 столових ложок,
- чорний чай листям без ароматизаторів – 3 столові ложки або 3 пакетики,
- лавровий лист – 2-3 шт.,
- запашний перець – 5-9 шт.,
- часник – 1 головка,
- коріандр – 1 чайна ложка,
- червоний перець – 1 чайна ложка,
- чорний перець – 1 чайна ложка,
- паприка – 2 столові ложки.
Приготування:
- Сало нарізати на три-чотири шматки.
- У воду висипати сіль та чай, додати лавровий лист та запашний перець горошком. Довести до кипіння.
- Покласти у воду сало, зменшити вогонь і варити 20 хвилин при повільному кипінні.
- Вийняти сало, дати йому трохи охолонути і обсохнути.
- Для паніровки подрібнити часник, додати мелений коріандр, червоний та чорний перець. Ретельно перемішати.
- Ще тепле сало натерти сумішшю спецій.
- На дощечку висипати дві столові ложки солодкої меленої паприки та запанувати сало густим шаром.
- Загорнути кожен шматок сала у фольгу або пергаментний папір. Укутати рушником, залишити на 6 годин за кімнатної температури. Потім разом із рушником прибрати у холодильник на 10 годин.
- Готове сало можна зберігати в холодильнику або в морозильній камері.
Раніше ми розповідали, кому не можна їсти сало і чому.