Секрети ідеального бісквіта
Правильно приготований бісквіт буде добре тримати форму, не опадати і радувати своїм ароматом. Важливі моменти під час випікання бісквіта:
- потрібно неодмінно відокремлювати білки від жовтків і збивати їх із цукром окремо до щільної текстури;
- завжди просівайте борошно, щоб наситити його повітрям;
- спершу потрібно додавати білки в жовтки і дуже дбайливо перемішувати, і тільки після цього – акуратно додавати борошно;
- потрібно обережно перемішувати тісто за допомогою лопатки, намагаючись робити якомога менше рухів, щоб зберегти в яєчній масі повітря;
- обов’язково випікати бісквіт тільки в розігрітій попередньо духовці;
- не можна змащувати форму маслом, інакше бісквіт до неї прилипне.
Готовий бісквіт має бути рум’яним – його дістають із форми тільки після повного охолодження.
Раніше ми писали про те, які яйця смачніші та корисніші – з білою чи коричневою шкаралупою.
Рецепт простого та ароматного бісквіта
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт,
- цукор – 100 г,
- борошно – 100 г,
- сіль – 1 щіпка,
- ванілін – 1 щіпка,
- розпушувач тіста – 1 ч.л.
Приготування:
- Розділяємо білки і жовтки яєць, додаємо дрібку солі до білків, а також ванілін і половину цукру.
- Збиваємо білки до гострих піків.
- Збиваємо жовтки, додавши до них решту цукру.
- Додаємо білки в жовтки білки й акуратно перемішуємо суміш до однорідної консистенції.
- Просіваємо борошно з розпушувачем.
- Додаємо борошно в яєчну суміш і обережно перемішуємо лопаткою.
- Виливаємо тісто в не змащену нічим форму, попередньо застелену пергаментом.
- Випікаємо 30-35 хвилин за 170 градусів.
- Охолоджуємо повністю бісквіт, тільки після цього дістаємо його з форми.
- Кладемо бісквіт у пакет і прибираємо його в холодильник на 3-4 години.
Після цього можна додати до бісквіта крем і зробити з нього торт, або ж просто просочити сиропом чи варенням і подати до чаю.
Як оформити передплату на газету «На пенсії» онлайн — покрокова інструкція