П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей пиріг набагато смачніший за класичну шарлотку – він ароматний, соковитий і...

Цей пиріг набагато смачніший за класичну шарлотку – він ароматний, соковитий і повітряний

Этот материал также доступен на русском языке
Цей яблучний пиріг складе гідну конкуренцію традиційній шарлотці, причому він навіть смачніший і усе завдяки кільком додатковим інгредієнтам.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг 12 ложок.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.
  • борошно – 200 г,
  • яблука – 450 г,
  • вершкове масло – 100 г,
  • цукрова пудра – 1 ч. л.
  • сіль – пів чайної ложки,
  • родзинки – 80 г,
  • цукор – 100 г,
  • ванільний цукор – 10 г,
  • розпушувач – 8 г.

Приготування:

  1. Розбити яйця, додати сіль і збити віночком або міксером до утворення білої пишної маси.
  2. В цю масу висипати цукор та ванільний цукор, перемішати до розчинення.
  3. Розтопити та охолодити вершкове масло, додати в яєчну суміш.
  4. З’єднати борошно з розпушувачем, частинами ввести в яєчну суміш.
  5. Тісто не повинно бути занадто густим.
  6. Яблука очистити від насіння, нарізати маленькими кубиками.
  7. Відправити яблука в миску до тіста, додати попередньо залиті окропом і висушені родзинки, ретельно перемішати.
  8. На застелене пергаментом деко, змащене маслом, викласти тісто, рівномірно розподілити його.
  9. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці на 25-30 хвилин.
  10. Зверху готовий пиріг можна прикрасити цукровою пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні