Соус для макаронів і пасти
Інгредієнти
Масло вершкове – 29 грамів, борошно пшеничне – 2 столові ложки, молоко – 240 мілілітрів, твердий тертий сир – 45 грамів, сіль – 1/4 чайної ложки, перець і паприка – за смаком.
Приготування
- Вершкове масло розтопити на сковороді, додати до нього борошно і перемішати.
- Постійно помішуючи, готувати близько 1 хвилини – суміш має стати золотистою та однорідною.
- До отриманої суміші додати молоко і довести до кипіння.
- Помішуючи, готувати 1-2 хвилини, щоб суміш загуснула.
- Додати у соус натертий сир, сіль, перець, паприку і перемішати. Зняти з вогню і відразу подавати, доки соус не загуснув.