Ніжний крем-суп із гарбуза з вершками та шматочками обсмажених грибів стане одним із ваших найсмачніших рецептів.
Інгредієнти:
- гарбуз – 400 г;
- картопля – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- гриби – 5 шт;
- цибуля ріпчаста – 1 шт;
- часник – 1 зубчик;
- вершки 20% – 100 мл;
- рослинна олія – для смаження;
- сіль, перець, коріандр – за смаком;
- мускатний горіх – на кінчику ножа.
Раніше ми писали, як вибрати смачний гарбуз.
Приготування:
Для приготування цього супу підійдуть будь-які гриби які ви любите. Особливо смачним суп буде з печерицями, білими грибами або лисичками.
Якщо гриби у вас сушені, замочіть їх попередньо на кілька годин у холодній воді. Потім відваріть, а грибний бульйон використуйте для приготування супу замість води.
- Підготуємо овочі. Помиємо, почистимо. Картоплю, моркву, гарбуз і цибулю наріжемо кубиком, часник видавимо через прес.
- Гриби поріжте не дуже дрібно. Один грибочок поріжте на акуратні пластинки – для прикраси.
- Гарбуз, картоплю та моркву складіть у каструлю, залийте водою так, щоб вона покрила овочі, і поставте на вогонь.
- Обсмажте цибулю на розігрітій олії, наприкінці додайте часник і спеції, перемішайте і вимкніть вогонь.
- Обсмажте гриби на рослинній олії. Пластинки грибів для прикраси акуратно обсмажте з двох боків, щоб вони не деформувалися.
- Коли овочі закиплять, додайте до них цибулю зі спеціями і варіть доти, доки овочі не стануть м’якими.
- Зніміть каструлю з плити і дайте охолонути 5 хвилин.
- Занурювальним блендером зробіть овочеве пюре.
- Влийте в суп вершки, добре розмішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
- Додайте гриби, спробуйте на сіль, доведіть до смаку. Через хвилину зніміть із вогню.
- Розлийте суп по тарілках, зверху прикрасьте пластинками обсмажених грибів і подавайте.
Смачного!
Як оформити передплату на газету «На пенсії» онлайн — покрокова інструкція