Інгредієнти:
- айва – 1 шт велика або 2 шт подрібніше;
- яйця – 3 шт;
- олія рослинна рафінована – 150 г + столова ложка для змащення форми;
- цукор – 150 г;
- борошно – 150 г;
- сода – 1 ч. л.;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- цукрова пудра – 1-2 ст. л. для посипання готового пирога;
- сіль на кінчику ножа.
Раніше ми писали, як правильно зберігати айву в домашніх умовах.
Приготування:
- Розбиваємо в миску яйця, солимо, розмішуємо і залишаємо на дві хвилини, щоб сіль змінила структуру білка.
- Додаємо цукор і збиваємо міксером або вінчиком до білої піни.
- Вливаємо соду, гашену лимонним соком, перемішуємо.
- Просіваємо в яєчну суміш борошно і ложкою або лопаткою замішуємо тісто.
- Додаємо в тісто рослинну олію і ретельно вимішуємо, щоб вийшло рідке однорідне тісто.
- Айву розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину і натираємо на крупній тертці разом зі шкіркою.
- Додаємо айву і розмішуємо, щоб вона рівномірно розподілилася в тісті.
- Форму для випічки змащуємо рослинною олією, на дно форми кладемо пергамент. Виливаємо тісто у форму.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо пиріг випікатися на 40-45 хвилин.
- Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою: після протикання вона має виходити з пирога сухою, без прилиплого тіста.
- Даємо пирогу охолонути у формі, викладаємо на блюдо і присипаємо цукровою пудрою.
Такий пиріг не займе багато сил і часу, а ваші домашні та гості гідно оцінять ваші старання і попросять ще один шматочок. Приємного чаювання!
Відкрито передплату на газету «На пенсії» – як легко оформити її в інтернеті