Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Варення – 1 склянка
- Цукор – 100 г
- Пшеничне борошно – 250 г
- Сода харчова – 1 чайна ложка.
Приготування:
- Яйця та цукор потрібно збити до пишної піни.
- У окремому посуді з’єднати варення та соду, добре розмішати до появи повітряної «шапки». Потім додати кефір та яєчну масу. Змішати все віночком.
- Частинами ввести борошно і замішувати тісто. Воно має вийти як густа сметана.
- Для випічки можна взяти звичайну силіконову форму або роз’ємну форму (20 см), дно якої потрібно застелити пергаментом.
- Тісто потрібно вилити у форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
- Перевірити готовність пирога можна дерев’яною шпажкою. Проткніть нею пиріг, якщо вона суха, то випічка готова.
- Потрібно дістати пиріг з форми і дати йому час охолонути.
Такий пиріг можна використовувати як бісквіт для торта. Він ідеально поєднується зі сметанним кремом. А зверху можна полити шоколадом.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг 12 ложок