Інгредієнти:
- домашній сир – 200 г,
- яйця – 1 шт.,
- цукор – 4 столові ложки,
- сіль – щіпка,
- цедра одного лимона або ванілін,
- олія – 3 столові ложки,
- борошно – 200-250 г,
- розпушувач – 1 чайна ложка,
- яблука – 2 шт.,
- вершкове масло – 20 г,
- лимонний сік та кориця – за смаком.
Приготування:
- У миску вбити яйце, всипати сіль і цукор (2 столові ложки), додати цедру лимона або ванілін, викласти сир, влити олію і ретельно перемішати.
- Порціями всипати борошно, додати розпушувач, замісити тісто, загорнути його в плівку і помістити в холодильник на 15 хвилин.
- Яблука почистити від шкірки та насіння, натерти на великій тертці і перекласти в розігріту сковороду з розтопленим вершковим маслом.
- До яблук додати цукор, що залишився, лимонний сік, корицю і постійно перемішуючи, тушкувати до випаровування рідини.
- Розкачати тісто, тарілкою вирізати коло. Нарізати коло на трикутники, кожний викласти начинку, загорнути в трубочки і викласти на деко.
- Змастити печиво збитим яйцем і запікати в попередньо розігрітій духовці 25-30 хвилин при 180 градусах.
Раніше ми розповідали, як приготувати сирне печиво нашвидкуруч.