Інгредієнти:
Для тіста:
- Кефір – 250 мл
- Сода – 1/2 чайної ложки
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – 1/2 чайної ложки
- Рослинна олія – 1 столова ложка
- Борошно – 400 г
Для начинки:
- Ковбаса – 100 г
- Помідор – 1 шт.
- Бринза або сир 100 г
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- У кефір додаємо соду, перемішуємо. Потім всипаємо сіль, додаємо яйце, вливаємо олію і перемішуємо. Частинами всипаємо борошно та замішуємо м’яке та еластичне тісто.
- Накриваємо тісто плівкою або рушником і залишаємо на 10-15 хвилин.
- У цей час готуємо начинку. Помідор миємо та нарізаємо тоненькими пластинками. Ковбаса теж тоненькими шматочками, сир можна натерти на тертці.
- Тісто ділимо на 2 частини. По черзі кожну частину розкочуємо в пласт, завтовшки до 1 см. На пласт тіста викладаємо ковбасу на відстані один від одного, зверху шматочки помідора і посипаємо сиром або бринзою.
- Накриваємо другим шаром тіста. Склянку занурюємо в борошно і вирізаємо заготовки. Обрізки збираємо і так само формуємо ще одну партію пиріжків.
- Розігріваємо сковороду з олією та на помірному вогні обсмажуємо пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.
- Щоб прибрати зайвий жир, викладаємо пиріжки на паперові рушники або серветки.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки з яблуками на незвичайному тісті.