П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяШвидкі пиріжки без ліплення та зайвого клопоту – повітряні, смачні та м'які

Швидкі пиріжки без ліплення та зайвого клопоту – повітряні, смачні та м’які

Этот материал также доступен на русском языке
Пиріжки - це відмінний додаток до чаю або поживний перекус. Сьогодні ділимося рецептом «пухових» пиріжків, які не потрібно ліпити, як начинку можна використовувати найрізноманітніші інгредієнти – яйце із зеленню, тушкована капуста, бринза, сир, ковбаса та помідори.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір – 250 мл
  • Сода – 1/2 чайної ложки
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1/2 чайної ложки
  • Рослинна олія – 1 столова ложка
  • Борошно – 400 г

Для начинки:

  • Ковбаса – 100 г
  • Помідор – 1 шт.
  • Бринза або сир 100 г
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. У кефір додаємо соду, перемішуємо. Потім всипаємо сіль, додаємо яйце, вливаємо олію і перемішуємо. Частинами всипаємо борошно та замішуємо м’яке та еластичне тісто.
  2. Накриваємо тісто плівкою або рушником і залишаємо на 10-15 хвилин.
  3. У цей час готуємо начинку. Помідор миємо та нарізаємо тоненькими пластинками. Ковбаса теж тоненькими шматочками, сир можна натерти на тертці.
  4. Тісто ділимо на 2 частини. По черзі кожну частину розкочуємо в пласт, завтовшки до 1 см. На пласт тіста викладаємо ковбасу на відстані один від одного, зверху шматочки помідора і посипаємо сиром або бринзою.
  5. Накриваємо другим шаром тіста. Склянку занурюємо в борошно і вирізаємо заготовки. Обрізки збираємо і так само формуємо ще одну партію пиріжків.
  6. Розігріваємо сковороду з олією та на помірному вогні обсмажуємо пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.
  7. Щоб прибрати зайвий жир, викладаємо пиріжки на паперові рушники або серветки.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки з яблуками на незвичайному тісті.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні