П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМ'які, ніжні та повітряні: найвдаліший рецепт вареників – ви обов'язково повинні спробувати

М’які, ніжні та повітряні: найвдаліший рецепт вареників – ви обов’язково повинні спробувати

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня має свої улюблені рецепти приготування вареників. Тісто можна замішувати на воді, молоці, окропі чи кефірі. Але саме на кефірі вареники виходять схожими на хмаринки, такими ж повітряними, м'якими та ніжними.

Інгредієнти:

  • Кефір – 500 мл.;
  • Борошно – 725 г.;
  • Сіль – 0,5 чайної ложки;
  • Сода – 1 чайна ложка;
  • Картопляне пюре – 300 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Рослинна олія 2 столові ложки.

Приготування:

  1. У миску просійте борошно. Додайте до борошна сіль, соду та кефір. Якщо у вас немає кефіру, можете використати прокисле молоко.
  2. Замісіть еластичне тісто, яке трохи липне до рук. Даємо тісту відпочити 20-30 хвилин.
  3. Підсмажте цибулю на олії і додайте в картопляне пюре, залиште також для поливання вже готових вареників. Подрібнений кріп можна додати в начинку і зверху на готові вареники.
  4. Викладіть тісто, що відпочило, на стіл, злегка присипте борошном і розкачайте в тонкий рулет. Наріжте цей рулет на однакові заготовки, з яких робитимемо вареники.
  5. Заготовки розкачуйте в тонкі млинці. У центр кожного млинця викладайте чайну ложку начинки та щільно защипуйте краї.
  6. Вареники варіть на пару. Для цього поставте на вогонь каструлю з водою, зверху на неї металеве сито або натягніть марлю. На сито або марлю викладайте вареники таким чином, щоб вони не торкалися води. Як тільки вода в каструлі закипить, накрийте кришкою вареники. Варити на пару потрібно близько 7-8 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні