Інгредієнти:
- Кефір – 500 мл.;
- Борошно – 725 г.;
- Сіль – 0,5 чайної ложки;
- Сода – 1 чайна ложка;
- Картопляне пюре – 300 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Кріп – 1 пучок;
- Рослинна олія 2 столові ложки.
Приготування:
- У миску просійте борошно. Додайте до борошна сіль, соду та кефір. Якщо у вас немає кефіру, можете використати прокисле молоко.
- Замісіть еластичне тісто, яке трохи липне до рук. Даємо тісту відпочити 20-30 хвилин.
- Підсмажте цибулю на олії і додайте в картопляне пюре, залиште також для поливання вже готових вареників. Подрібнений кріп можна додати в начинку і зверху на готові вареники.
- Викладіть тісто, що відпочило, на стіл, злегка присипте борошном і розкачайте в тонкий рулет. Наріжте цей рулет на однакові заготовки, з яких робитимемо вареники.
- Заготовки розкачуйте в тонкі млинці. У центр кожного млинця викладайте чайну ложку начинки та щільно защипуйте краї.
- Вареники варіть на пару. Для цього поставте на вогонь каструлю з водою, зверху на неї металеве сито або натягніть марлю. На сито або марлю викладайте вареники таким чином, щоб вони не торкалися води. Як тільки вода в каструлі закипить, накрийте кришкою вареники. Варити на пару потрібно близько 7-8 хвилин.