Інгредієнти:
- кабачки – 3 кг,
- вода – 2 л,
- цукор – 1 склянка,
- сіль – 3 столові ложки з гіркою,
- оцет столовий 9% – 1 склянка,
- кріп (парасольки) – 4 шт.,
- листя хрону – 2 шт.,
- часник – 10-20 зубчиків,
- чорний перець горошком – 1 чайна ложка,
- запашний перець горошком – 8 шт.,
- лавровий лист – 6 шт.
Приготування:
- Кабачки помити та нарізати кільцями.
- Воду довести до кипіння, додати цукор, сіль, лавровий лист і 2 види перцю.
- Кабачки перекласти в маринад, довести до кипіння та варити 5 хвилин.
- Вийняти кабачки, в маринад влити оцет і знову довести до кипіння.
- У стерильні банки викласти парасольки кропу та часник.
- Зверху викласти варені кабачки та залити маринадом.
- Закатати банки, перевернути вгору дном і укутати.
ВАЖЛИВО! Для того, щоб кабачки вийшли хрусткими, для консервації потрібно вибирати молоді плоди.