Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВодіям доведеться відповісти за надмірний шум: у Верховній Раді готують нові штрафи

Водіям доведеться відповісти за надмірний шум: у Верховній Раді готують нові штрафи

Этот материал также доступен на русском языке
У Верховній Раді України зареєстрували законопроект №9564, спрямований на посилення відповідальності водіїв, які керують транспортом із надлишковим рівнем шуму, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Бачу не тільки мене дратують гонщики з прямотоками на спорткарах та мотоциклах, які зараз так голосно стартують на вулицях міста, що часто плутаєш із прильотами ракет. Я просто скаржився, а колеги бачу вже подали законопроект, щоби за це карати», – написав нардеп.

У Верховній Раді зареєстровано Законопроект №9564 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення адміністративної відповідальності за керування чи експлуатацію транспортних засобів з перевищенням допустимого рівня шуму».

“Пропонується доповнити КУпАП новою статтею відповідного змісту, відповідальність штраф до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів, повторне – 2000 + позбавлення прав до 6 місяців”, – зазначив Железняк.

Тобто сума штрафу становитиме від 17 до 34 тисяч гривень.

Законопроект перебуває на розгляді у комітеті, і зміни до Кодексу адміністративних правопорушень стануть можливими після його ухвалення Верховною Радою та підписанням Президентом України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про нововведення для власників дизельних автомобілів.

Нове на сайті