Інгредієнти:
Баклажани, помідори по 1 кг
Цибуля ріпчаста, перець солодкий по 500 г
Перець гіркий ½-1 стручок
Молотий чорний перець
Цукор, сіль за смаком
Рослинна олія для смаження
Приготування:
- Помийте, осушіть, почистіть та наріжте овочі дрібними кубиками.
- У киплячій олії обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте помідори і тушкуйте під закритою кришкою до розм’якшення.
- Потім додайте до цибулі та помідорів перець і баклажани і тушкуйте овочі на слабкому вогні під кришкою, часто помішуючи.
- Коли баклажани стануть м’якими, відкрийте кришку (щоб випарувалася зайва волога) і продовжуйте гасити.
- Киплячу масу посоліть, посолодіть, поперчіть і розкладіть у стерилізовані півлітрові банки. Накрийте банки кришками та стерилізуйте 20 хвилин. Переверніть банки на кришки та укутайте на 5-6 годин.