Коли ми купуємо великий і важкий кавун, то з жалем усвідомлюємо, скільки доведеться викинути – майже половина ваги кавуна припадає на кірки. А чи не спробувати використовувати їх і зварити найніжніше і оригінальне варення?
З нашим рецептом впорається навіть молода та недосвідчена господиня, не кажучи про аси кулінарної справи. Готуємо та економимо!
Інгредієнти
Кавунні кірки 2 кг
Цукор 1,5 кг
Частки лимона
Гвоздика за бажанням
Приготування
- Беремо кавунові кірки, обрізаємо зелену шкірку на міліметри. При цьому частина рожевої м’якоті має залишитися – таке варення красивіше.
- Ріжемо на кубики завтовшки 1-1,5 см. Гарно виходить, якщо різати рельєфним ножем.
- Готові шматочки кірки кладемо в каструлю, засипаємо цукром і залишаємо на 1,5-2 години, щоб кавун пустив свій сік.
- Ставимо на плиту і після закипання зменшуємо вогонь до маленького. Варимо доти, поки кавунові корки не стануть прозорими (1-1,5 години). Шматочки виходять щільненькі, а сироп із легким присмаком карамелі.
- Стерилізуємо банки та розливаємо варення.