Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 3 склянки;
- сухі дріжджі – 7 г;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- вода – 300 мл;
- олія – 50 мл.
Для начинки:
- свино-яловичий фарш – 300 г;
- ріпчаста цибуля – 1 велика цибулина або дві маленькі;
- вода – ½ склянки;
- сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Змішати в ємності дріжджі, цукор, теплу воду та сіль та додати 5 ст. л. просіяного борошна.
- Посуд накрити рушником та залишити у теплому місці на 15-20 хв. Коли опара збільшиться у розмірі, додати рослинне масло і борошно, що залишилося.
- Замішати еластичне тісто, перекласти його в посуд, змащений олією, і накрити рушником. Забрати у тепле місце на годину.
- Для начинки потрібно подрібнити цибулю у блендері або за допомогою м’ясорубки, змішати з фаршем. Посолити, поперчити та додати холодну воду. Усі інгредієнти перемішати.
- Поділити тісто на кульки і сформувати коржики. Залишити їх на 10 хвилин.
- У центр коржика викласти 1 ст. л. начинки, а потім защипнути краї тіста і придавити наш біляш долонею.
- Смажити біляші на розігрітій сковороді з маслом по 5 хвилин з кожного боку.