Ідеальний літній пиріг без яєць та масла – ніжний та смачний манник з полуницею
				
				
		
				
				
					Для приготування манника не потрібні ні яйця, ні соняшникова олія чи вершкове масло і навіть сметана не знадобиться. Бюджетний рецепт смачної випічки.				
		
				
					
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 1 склянка,
 
- манна крупа – 6 столових ложок без гірки,
 
- полуниця свіжа – 200 г, 
 
- цукор – 1 склянка,
 
- кефір – 300 мл,
 
- ванілін – 1 чайна ложка,
 
- розпушувач – 1,5 чайної ложки,
 
- цедра апельсина – 1 чайна ложка,
 
- сіль – 0,5 чайної ложки
 
- олія для змащування форми.
 
Приготування:
- У глибокому посуді манну крупу залити кефіром кімнатної температури.
 
- Додати цукор, перемішати та залишити суміш на 30-40 хвилин для набухання.
 
- Коли манка набухне, ще раз перемішати і додати сіль, просіяне борошно і знову перемішати.
 
- Додати цедру, ванілін та розпушувач.
 
- Полуницю помити і обсушити, розрізати на половинки і покласти в тісто.
 
- Форму для запікання змастити олією і злегка присипати борошном.
 
- Акуратно перемішати тісто з ягодами та перекласти його у форму.
 
- Відправити манник у розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.
 
- Готовий манник посипати цукровою пудрою та прикрасити ягодами.