Пропонуємо чудову ідею, як зберегти овочі для літнього борщу, овочевого рагу чи легкого вітамінного супчика.
Дуже зручно: взимку дістанеш такий пакетик – і в борщ, і в щи, і до інших страв незамінна приправа. А аромат який!
Інгредієнти:
1 кг – болгарський перець
1 кг – помідори
1 кг – морква
1 кг – цибуля
Зелень: петрушка, кріп, цибуля (великий пучок)
Як готувати:
- Моркву натираємо на великій тертці; помідори, перець, цибулю нарізаємо кубиками, додаємо дрібно нарізаної зелені.
- Розкладаємо по пакетах! Пакети купуємо на замку на 1 літр. Накладати в пакети і притискати, щоб вийшло повітря.
- Заморожувати відразу після нарізки. Добре, якщо є вакуумний апарат, щоб вигнати повітря мінімально перемішуючи. Для зручності можна написати дату на пакетах та в морозилку!
Один пакет припадає на 2 рази.
Дуже зручна заправка для супів, борщів та для тушкованого м’яса. Таку заправку можна додавати скрізь. Помідори не перетворюються на кашу, сік не проливається, зелень не псується. Все це взимку дає приємний аромат, смак та колір страв.