П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: холоднк на кефірі - незамінна страва у гарячий літній день

Готуємо смачно: холоднк на кефірі – незамінна страва у гарячий літній день

Этот материал также доступен на русском языке
Холодний, освіжаючий, кисло-солоденький холодник у спеку – взагалі знахідка! Відмінний варіант смачної першої страви для літнього обіду. Готується такий холодник недовго, якщо виключити час варіння буряка.

А наскільки все просто: натерті буряки, огірки та варені яйця доповнюємо свіжою зеленню та заливаємо кефіром та мінеральною газованою водою. Такий рецепт неодноразово вас виручить, записуйте.

Холодник на кефірі

Кефір – 1 літр, буряк відварений і очищений – 300 грамів, огірок – 2 штуки, яйце – 3 штуки, молоко – 200 мілілітрів, цукор – 1 чайна ложка, сіль – 1,5 чайної ложки, сік лимона – 1 столова ложка, зелена цибуля і кріп – за смаком.

  • Пір’я зеленої цибулі та кріп промити і дрібно порубати. Нарізану зелену цибулю присипати приблизно половиною чайної ложки солі й перетерти за допомогою ложки. У процесі виділиться трохи соку.
  • Буряк і огірки натерти на тертці, покласти в каструлю і змішати. Сюди ж додати перетерту цибулю і подрібнений кріп.
  • Очистити і нарізати кубиком два варені яйця і додати у каструлю. Одне яйце залишити на прикрашення холодника при подачі.
  • Влити в каструлю до овочів кефір, молоко, лимонний сік, всипати цукор, ще приблизно 1 чайну ложку солі і все добре розмішати. Дати холоднику трохи настоятися в холодильнику.

Холодний, освіжаючий, кисло-солоденький буряк у спеку – взагалі знахідка! Відмінний варіант смачної першої страви для літнього обіду. Готується такий охолодник недовго, якщо виключити час варіння буряка.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні