Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим корисна рицинова олія і чому її застосовують у косметології

Чим корисна рицинова олія і чому її застосовують у косметології

Этот материал также доступен на русском языке
Рицинову олію (касторку) виробляють з насіння рицини. До її складу входять олеїнова, рицинолева та лінолева кислоти, які роблять її незамінною для багатьох косметичних процедур.

Простіше кажучи, рицинова олія – це рослинна олія, отримана з рицини, або Ricinus communis. Зазвичай зустрічається у Східній Африці, Середземноморському басейні та деяких частинах Азії, також вирощується у тропічних регіонах по всьому світу. При пресуванні має трохи жовтуватий колір.

Вважалося, що стародавні єгиптяни використовували цей засіб ще 4 тис. років до нашої ери для заправки ламп. Насправді, сама Клеопатра – одна з найбільших красунь усіх часів – вважається першою поборницею рицинова олії, яка застосовувала його для освітлення білків очей. З того часу рицинова олія використовується в багатьох сферах, аж до промисловості.

До складу рицинової олії входять олеїнова, рицинолева та лінолева кислоти, які роблять її незамінною для багатьох косметичних процедур.

Наприклад, рицинова олія може зупинити природний процес старіння шкіри. Для цього її потрібно наносити на шкіру перед сном, що допоможе уповільнити утворення нових зморшок.

Касторка чудово зміцнює волосся, якщо раз на тиждень робити для нього домашні маски з касторовою олією. Поступово нанесіть на корені і шкіру голови касторку і покрийте волосся поліетиленом, а зверху загорніть рушником. Через 15 хвилин добре вимийте волосся шампунем. Результат стане помітним приблизно за два місяці.

Рицинова олія також допомагає покращити зростання брів і вій, якщо їх щодня змащувати нею.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні