П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: капустяна запіканка під сирною скоринкою

Готуємо смачно: капустяна запіканка під сирною скоринкою

Этот материал также доступен на русском языке
При слові "запіканка" в уяві одразу виникають класичні запіканки з сиру, каш або макаронів. Господині часто готують цю просту та смачну страву, яка подобається всій родині. Часу на нього йде небагато, як і продуктів, а задоволення – значно більше. 

Однак у традиційні рецепти можна внести різноманітність та приготувати запіканку з овочів.

Капустяна запіканка під сирною скоринкою

Капуста молода – половина головки або 450 грамів, яйця – 4 штуки, твердий сир – 150 грамів, сметана – 3 столові ложки, майонез – 3 столові ложки, борошно – 4 столові ложки, розпушувач – половина чайної ложки, крохмаль — половина чайної ложки, вершкове масло, сіль та зелень – за смаком.

  • Збити яйця, сметану та майонез.
  • В окремій посудині з’єднати борошно, розпушувач та крохмаль.
  • Додати борошняну суміш в яєчну і добре перемішати.
  • Нашаткувати капусту, приправити сіллю і пом’яти руками. Додати дрібно нарізану зелень і перемішати.
  • Змастити вершковим маслом форму для випікання.
  • Викласти капусту у форму, залити тістом і посипати тертим сиром.

Запікати 35 хвилин при температурі 190 градусів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні