Головний секрет розсипчастої та смачної гречаної каші – це правильне приготування. Крупу потрібно всипати у киплячу воду.
Раніше ми розповідали, яку секретну спецію додають господині при приготуванні гречки, щоб вона була ще смачніша.
Якщо ви засипаєте гречку в холодну воду, то ядра крупи швидко розкисають і в результаті матимуть занадто в’язку консистенцію, а сама гречка вийде занадто прісною та водянистою.
Якщо ж ви не любите в’язку кашу, тоді крупу потрібно опускати в окріп.
Як приготувати ідеальну гречану кашу?
Для приготування розсипчастої та ароматної каші потрібно:
- промити гречку перед варінням у холодній воді;
- добре перебрати крупу, щоб видалити зайве сміття;
- використовувати для приготування каструлю з товстим дном та великого об’єму;
- спеції та сіль потрібно додавати на початку варіння, щоб гречка наситилася корисними ароматами.