П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно варити гречку, щоб вона була розсипчастою: багато господинь допускають помилки

Як правильно варити гречку, щоб вона була розсипчастою: багато господинь допускають помилки

Этот материал также доступен на русском языке
Гречка - улюблений гарнір до м'яса, риби, грибів. Але часто каша настільки розварюється, що нагадує однорідну масу. Якщо вам хочеться, щоб зернятко відокремлювалося від зернятка, потрібно варити кашу, як це роблять професіонали.

Головний секрет розсипчастої та смачної гречаної каші – це правильне приготування. Крупу потрібно всипати у киплячу воду.

Раніше ми розповідали, яку секретну спецію додають господині при приготуванні гречки, щоб вона була ще смачніша.

Якщо ви засипаєте гречку в холодну воду, то ядра крупи швидко розкисають і в результаті матимуть занадто в’язку консистенцію, а сама гречка вийде занадто прісною та водянистою.

Якщо ж ви не любите в’язку кашу, тоді крупу потрібно опускати в окріп.

Як приготувати ідеальну гречану кашу?

Для приготування розсипчастої та ароматної каші потрібно:

  • промити гречку перед варінням у холодній воді;
  • добре перебрати крупу, щоб видалити зайве сміття;
  • використовувати для приготування каструлю з товстим дном та великого об’єму;
  • спеції та сіль потрібно додавати на початку варіння, щоб гречка наситилася корисними ароматами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні