До того ж це корисний і апетитний сніданок, хороше перекушування, яке можна взяти з собою в дорогу або на роботу.
Також сирна запіканка виручить, якщо немає бажання готувати щось увечері – додаєте до страви сметану, ягідний джем, варення та вечерю готовий. Робити сирну запіканку дуже легко.
Ось кілька маленьких секретів вдалої запіканки.
- Сир потрібно обов’язково перетерти через сито. Якщо для цього часу немає, пропустіть його через м’ясорубку.
- Розітріть сир з маслом – це покращить смак готової страви.
- Поставте в духовку із запіканкою деко з водою – це додасть випічці легкості.
- Випікати запіканку треба досить довго: годину-півтори при температурі 160 градусів. Не відчиняйте часто дверцята духовки.
- Під час запікання не має бути різких звуків – тісто може осісти.
- Щоб скоринка зверху не стала занадто жорсткою та сухою, після того, як дістанете запіканку з духовки, змастіть її теплим молоком.
Рецепт
- Візьміть 110 г (3/4 склянки) борошна, 8 яєць, 170 г цукру, 50 г жирних вершків, цукати та родзинки.
- Сир перетріть через сито, додайте вершки, цукати, родзинки, цукор, борошно та жовтки. Все обережно перемішайте до однорідної маси.
- Збийте білки в стійку піну, акуратно з’єднайте з сирною масою і знову перемішайте.
- Викладіть тісто у форму, змащену маслом, і постукайте по формі кілька разів, щоб вийшло зайве повітря.
- Випікайте при температурі 160-170 градусів до золотистої скоринки.
Сирну запіканку часто готують на Великдень.