Свіжа риба і морепродукти мають не тільки чудовий смак, а й велику цінність для здоров’я. Якщо вас цікавить, як зберігати рибу так, щоб вона довше залишалася свіжою як після улову, то при покупці необхідно звернути увагу на її зовнішній вигляд і запах.
Незважаючи на істинність старої німецької приказки: «Духовка — найкраще місце для свіжовиловленої риби», — будуть випадки, коли вам доведеться зберігати її або морепродукти протягом кількох днів перед приготуванням.
Чим свіжіша риба, тим довше її можна буде зберігати.
Як правильно зберігати сиру рибу?
- Перед тим як покласти сиру рибу в холодильник, промийте її і ретельно висушіть паперовим рушником. Потім помістіть у поліетиленовий пакет. Видавіть все повітря, покладіть пакет із рибою на тарілку з льодом. Сиру рибу в холодильнику можна зберігати не більше двох днів.
- Щоб заморозити рибу, добре промийте її та висушіть паперовим рушником. Загорніть рибу в поліетиленовий пакет або харчову плівку (у кілька шарів) і заморозьте.
- Другий спосіб – у воді: помістіть рибу в емальований або пластмасовий контейнер, залийте водою і заморозьте. У такому вигляді вона може зберігатися близько місяця.