Ads_NP_above_header

Смачна кухня: готуємо за рецептами наших читачів

Этот материал также доступен на русском языке

Готовим вкусно
Кожна господиня має свої маленькі кулінарні секрети. Рецепти наших читачів завжди викликають великий інтерес, тому що вони прості у виконанні, смачні та недорогі.

Пропонуємо вам нову добірку кулінарних шедеврів, які ви легко зможете повторити.

Грибні оладки

«Картопля — 500 грамів, гриби — 250 грамів, олія та сіль — за смаком.

  • Сиру картоплю очистити, промити і натерти на тертці.
  • Очищені гриби дрібно нарізати.
  • Перемішати їх з тертою картоплею і трохи посолити.
  • Викладати суміш ложкою на гарячу сковороду.

Обсмажувати оладки з обох боків, до золотистої скоринки.

Ілля Петрович, м. Ізмаїл»

 Хлібний пудинг

«Нарізаний черствий хліб – 250-300 грамів, яйця – 2 штуки, молоко – 500 грамів, какао-порошок – 2 столові ложки, ванільний екстракт – 1 чайна ложка, кориця – 1 чайна ложка, цукор – 1/4 склянки, олія – 20 грамів, плитка тертого шоколаду – за смаком.

  • Покласти хліб у змащену вершковим маслом глибоку форму.
  • Окремо в мисці змішати яйця, молоко, цукор, трохи солі, ваніль, какао та корицю.
  • У яєчно-молочну суміш додати тертий шоколад, залити нею хліб і акуратно перемішати.
  • Дати постояти 15-20 хвилин, щоб хліб увібрав рідину.

Випікати 30-40 хвилин при температурі 180 градусів, до золотистої скоринки.

Ірина Сергіївна, Київська обл.»

Тефтелі з булгуром

Курячий фарш – 500 грамів, булгур – 130 грамів, цибуля – 2 штуки, яйця – 1 штука, вівсяні висівки – 1 столова ложка, томат – 1 столова ложка, сметана – 1 столова ложка, вода – 1 склянка, спеції, перець та зелень – за смаком.

  • Булгур відварити до напівготовності (приблизно 10 хвилин).
  • Цибулю, яйце, висівки, сіль та перець змішати з фаршем. 
  • булгур, ретельно перемішати і прибрати в холодильник на годину. Розігріти сковороду, сформувати тефтелі й обсмажити до рум’яної скоринки.
  • Томат, сметану і воду змішати, додати спеції і залити тефтелі.
  • Тушкувати під кришкою на повільному вогні 30 хвилин.

Подавати із зеленню та овочами.

Наталія Василівна, м. Полтава»

Рибна піца

Борошно – 2 склянки, кефір – 1 склянка, томатна паста – 50 грамів, цибуля – 3 штуки, філе хеку (або білої риби) – 300 грамів, маргарин, зелень та приправи – за смаком.

  • Для тіста змішати борошно та кефір, щоб вийшло за консистенцією, як густа сметана.
  • Деко змастити маргарином (або олією), викласти на нього тісто і розрівняти.
  • Змастити тісто томатною пастою, викласти зверху рівним шаром підсмажену до золотистого кольору цибулю.
  • Накрити цибулю тонкими скибочками рибного філе, посолити, посипати рубаною зеленню і за бажання тертим сиром.

Випікати піцу в духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Світлана Львівна, м. Вінниця»

Різотто з грибами

«Рис – 1 склянка, бульйон – 750 мілілітрів, цибуля – 1 штука, гриби – 420 грамів, масло вершкове – 100 грамів, сир – 150 грамів, спеції, сіль та перець – за смаком.

  • Рис ретельно промити і просушити.
  • Цибулю очистити і подрібнити.
  • У каструлі розтопити половину вершкового масла, додати подрібнену цибулю і злегка підрум’янити її.
  • Рис викласти до цибулі і постійно помішуючи, протушкувати приблизно 2-3 хвилини.
  • Залити рис бульйоном і відварити до готовності.
  • Наприкінці приготування додати в каструлю мариновані гриби.
  • Масло розтопити на сковороді. Більшу частину сиру натерти на тертці і розплавити на вершковому маслі. Цим соусом заправити різотто і додати спеції за смаком.
  • Рештою сиру посипати страву зверху.

Михайло Костянтинович, Тернопільська обл.»

Читайте також: Коли хочеться чогось новенького: готуємо за рецептами наших читачів.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?