П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкий шпинат корисніший - сирий чи тушкований?

Який шпинат корисніший – сирий чи тушкований?

Этот материал также доступен на русском языке
Шпинат - настоящий кладезь витаминов и микроэлементов.

До його складу входять вітамін А та вітамін К, а також магній, калій, кальцій, йод та залізо. Крім того, шпинат має заспокійливі властивості і вдвічі знижує ризик розвитку раку – він багатий на речовини, які нейтралізують канцерогени.

Цей овоч корисний тим, хто страждає на цукровий діабет, недокрів’я, гіпертонію, остеопороз, захворювання нервової системи, запори і метеоризм. Також шпинат корисний для здоров’я очей.

Але, як у будь-якого продукту, шпинат має і протипоказання. Його небажано вживати тим, хто страждає на сечокам’яну хворобу, подагру, артрит, хвороби печінки.

Вживати шпинат в їжу найкраще свіжим, тобто протягом одного-двох днів після покупки.

Зі свіжого шпинату можна готувати будь-які салати, а щоб він став м’якшим, його можна обдати окропом.

А заморожений шпинат краще використовувати для приготування різних страв і як гарнір.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні