На пенсії - Живемо!

Навіщо п’ють каштанове вино?

Этот материал также доступен на русском языке

Каштан
Плоди кінського каштана люди не їдять, але у медицині використовують. І не лише їх. З каштану виготовляють препарати на лікування тромбофлебіту, варикозного розширення вен, геморою.

У народній медицині витяжки із каштану застосовують при захворюваннях верхніх дихальних шляхів, проносах, гепатитах, гастритах із підвищеною кислотністю шлункового соку (при зниженій кислотності приймати їх внутрішньо не рекомендується). Зовнішньо лікують різні шкірні захворювання, а також нежить, ангіну, біль у м’язах та суглобах.

Про цілющі властивості каштана ще в давнину ходили легенди. Вважалося: хто навесні питиме вино з каштанових бруньок, довго залишатиметься молодим. Каштанове вино зміцнює судини, покращує кровообіг.

Рецепт вина

  • 200 г бруньок,
  • 2,5 л червоного вина,
  • чверть чайної ложки ванілі,
  • мед за смаком.

Вино добре підігріти, всипати подрібнені бруньки туди і поварити на слабкому вогні 30 хв., періодично помішуючи. Додати ваніль та мед. Пити тричі на день по 50 мл до їди.

Народна медицина рекомендує препарати каштану та бруньок, зокрема, для очищення лімфатичної системи.

Лікарка-натуропат Олена Світко

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?