Отже, спочатку перлову крупу потрібно ретельно промити у великій кількості води. Потім крупу висипають у каструлю з товстим дном і заливають водою, щоб вона трохи покрила її.
Ставлять каструлю на плиту і коли рідина почне кипіти, вливають склянку холодної води.
Після того, як вода закипить, знову доливають склянку холодної води. Такий прийом слід повторити не менше 4 разів. Після цього вогонь зменшують до мінімуму і варять до повної готовності.
Також прискорює процес варіння і шматочок вершкового масла, який потрібно кинути в каструлю, коли рідина з крупою почне кипіти. Вся справа в тому, що завдяки маслу на поверхні утворюється жирна плівка, часе через неї крупа і звариться набагато швидше.
Ну, а якщо експериментувати не хочеться, тоді просто замочіть крупу на ніч.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як швидко зварити горох.