Це природний здоровий продукт, що покращує не тільки травлення, але й організм, що активізує в цілому. Підвищений вміст аскорбінової кислоти та каратиноїдів нейтралізує руйнівну дію вільних радикалів, зміцнює імунітет. Рекомендується щодня додавати молоду зелень у їжу.
Для городу на підвіконні вибирайте найшвидше схоже насіння і культури, що швидко ростуть. Зрізати мікрозелень можна через 5-10 днів, до моменту розпускання першого листя, або у фазі їх появи (ростки 2-5 см у висоту). Мікрозелень можна зберігати у холодильнику до 5 днів.
Які рослини пророщувати?
Найшвидше росте руккола. Зелень можна зрізати через 5 днів. Зелень кольрабі зросте через 6 днів. Її смак дуже пікантний, схожий на грибний. Швидко наростає зелень гірчиці листової, крес-салату, броколі.
Придатні для отримання мікрозелені і такі культури, як буряк, редис, дайкон, різні види капусти, льон, мангольд. Дуже швидко росте пшениця. Зелень за тиждень збільшує висоту 10-15 см і готова до вживання. Найдовше росте базилик. Збирання врожаю – лише за два тижні. Але його пікантний смак компенсує очікування.
Щоб мати свіжу порцію мікрозелені щодня, треба мати не менше семи ємностей для пророщування, щоб вийшов конвеєр.