П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіщо пшоно перед приготуванням обдають окропом?

Навіщо пшоно перед приготуванням обдають окропом?

Этот материал также доступен на русском языке
Пшоно дуже корисно для нашого здоров'я. З нього можна приготувати смачний гарнір, молочну кашу та навіть запіканку. Також його додають до супів. Деякі господині перед приготуванням заливають окропом крупу. Що дає така хитрість?

Вся справа в тому, що завдяки вмісту жирів, пшоно має гіркуватий присмак. Тому перед варінням його обов’язково потрібно обдати окропом.

Пшоно заливають окропом, зливають воду і тільки після цього варять.

Також позбавитися гіркоти допоможе проста вода. Крупу потрібно  залити водою, щоб її покривала і залишити на 30 хвилин, потім поміняти воду і можна варити.

Або ж промити пшоно тричі в теплій воді: 1-й при температурі 40 градусів; 2-й – 50 градусів; 3-й – 60 градусів

Ще маленький секрет, щоб вийшла розсипчаста пшоняна каша, потрібно дотримуватися певних пропорцій: 1 склянка пшона на 2 – 2,5 склянки води.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому при приготуванні гречки крупу не можна висипати в холодну воду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні