Крес-салат – один із найпопулярніших продуктів, що використовуються в кулінарії. Він містить мало калорій, проте забезпечує наш організм великою кількістю вітамінів і мінералів.
Крес-салат багатий на вітаміни А, С, Е, К, В6, а також марганець, калій, магній і фосфор.
До речі, вітамін К, що міститься у крес-салаті, благотворно впливає на кісткову тканину.
Дієтологи рекомендують додавати крес-салат до раціону для зниження ризику розвитку онкологічних захворювань та гіпертонії.
Крес-салат краще вживати у свіжому вигляді, наприклад, у салатах, але за бажанням його можна додавати до будь-яких інших страв.
При покупці слід звертати увагу на те, щоб колір листя рослини був насиченим, без ознак в’янення. Зберігати салат можна в холодильнику не більше 2-3 днів.