П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ чому вимочити печінку, щоб прибрати гіркоту та специфічний запах: спосіб здивує...

У чому вимочити печінку, щоб прибрати гіркоту та специфічний запах: спосіб здивує багатьох

Этот материал также доступен на русском языке
Страви з печінки прикрасять не лише буденний, а й святковий стіл. Але часто через неприємний запах і гіркий смак господині відмовляються готувати печінку. Впоратися з цим допоможе звичайне вимочування, причому не в молоці, як звикли багато хто.

Вимочування здатне позбавити печінку від сторонніх «ароматів», прибрати гіркоту і зробити її м’якою та соковитою.

Якщо використовувати для цього молоко, процес розтягнеться мінімум на пару годин. Але є й інший спосіб, який дозволить вам заощадити не лише час, а й гроші – молоко зараз недешеве, а згодом його доведеться вилити.

Наберіть необхідну кількість води і розчиніть у ній сіль та цукор. На один літр рідини знадобиться по столовій ложці кожної з сипких речовин. Печінку потрібно очистити від плівки і нарізати на шматки, після чого занурити в розчин і залишити на 45 хвилин. Після вимочування печінку можна не промивати – достатньо відкинути шматочки на друшляк, щоб зайва рідина стекла.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо при варінні гречки додавати соду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні