На щастя, існує простий спосіб, який допоможе вам запобігти появі такої проблеми. Для цього слід додати до каструлі, крім яєць, ще один інгредієнт.
Отже, спочатку наповніть посуд холодною водою, після чого занурьте у неї яйця і залиште в такому вигляді на 5-10 хвилин. Через вказаний час всипте в каструльку кілька хороших дрібок солі і поставте її на вогонь.
Дочекайтеся, поки рідина закипить, а потім зменште вогонь до мінімуму і варіть ще 5 хвилин. Коли вийде час, вимкніть плиту, але не прибирайте каструлю з конфорки ще 3-5 хвилин.
Натомість займіться приготуванням розчину, в який варто перекласти зварені яйця. Для цього наповніть ємність холодною водою і влийте в неї столову ложку білого оцту. Залишиться помістити яйця в розчин кислоти і залишити їх там до охолодження. Після таких нехитрих маніпуляцій шкаралупу вдасться зняти на раз-два.
Також легко очистити яйця від шкаралупи допоможе звичайна харчова сода. При варінні яєць потрібно додати у воду 1 чайну ложку соди.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо досвідчені господині додають соду при варінні гречки.