Вважається, що без них випічка буде не смачною. Однак, це не так. Приготувати пісні коржі можна з мінімальною кількістю інгредієнтів, при цьому вдасться непогано заощадити. Потім їх потрібно буде лише прикрасити та просочити сиропом або кремом.
Для тих, хто дотримується посту, пропонуємо приготувати пісний, але дуже ніжний тортик
Продукти:
Тісто:
Борошно пшеничне: 200 гр
Сіль: щіпка
Кориця: 1 чайн.
Вишневий чи апельсиновий сік – 150 мл
Цукор: 120 гр
Рослинна олія: 70 мл
Яблучний оцет: 30 мл
Морква: 80 гр (свіжа, натерта на дрібній тертці)
Вода: 2 ст. л.
Сода харчова: 1 ч. л.
Крем:
Збиті кокосові вершки + пудра
Зверху тертий пісний шоколад, боки – мигдальні пластівці.
Приготування:
- Змішати борошно, корицю та сіль.
- Особливо змішати сік і цукор, додати олію та оцет.
- З’єднати сухі та рідкі інгредієнти.
- Додати моркву, добре перемішати.
- Соду розвести в 2 ст л води і додати|добавляти| в тісто.
- Швидко перемішати та викласти у форму діаметром 18-20 см.
- Випікати при 180 градусах хвилин 45-55.