No menu items!
П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачЩо таке дератизація, дезінфекція і дезінсекція та для чого вони потрібні?

Що таке дератизація, дезінфекція і дезінсекція та для чого вони потрібні?

Наше здоров’я залежить не лише від способу життя, продуктів харчування, які ми вживаємо, але й від чистоти в офісі, будинку, квартирі. Різноманітні бактерії та віруси, шкідливі комахи, гризуни є першопричиною багатьох хвороб. І якщо вони з’явилися, то таке співмешкання ні до чого хорошого не призведе. З ними потрібно боротися.

Звісно, це можна робити власними силами, але результату доведеться довго чекати, проте такі заходи, як дератизація, дезінсекція, дезінфекція (російською це дератизация дезинсекция дезинфекция) повинні проводити професійні служби.

Запам’ятайте, що зволікання призводить до збільшення популяції шкідників і гризунів.

Проте перш ніж викликати професіоналів, потрібно визначитися, яку саме процедуру необхідно провести у вашому помешканні чи офісі.

Що таке дератизація?

Миші і пацюки знайомі більшості з нас. Ці гризуни не лише псують меблі, продукти харчування, а й являються розносниками небезпечних хвороб і вірусів. І якщо кількість мишей можна значно скоротити за допомогою кота чи кішки, то з пацюками ситуація дещо гірша. Адже не кожен кіт зможе вполювати гризуна. З отрутою, що продається у магазинах теж не все однозначно. З часом у гризунів виробляється звикання до діючої речовини і вони спокійно продовжують жити далі і псувати нам нерви.

Тому єдиний вихід з цієї ситуації – звернутися у професійну службу, наприклад, https://www.orkin.com.ua/home-services/, яка займається дератизацією. Фахівці проведуть не лише знищення гризунів, а й профілактичні заходи, щоб миші та пацюки надовго забули дорогу до вашого дому.

Дератизація включає в себе:

  • Застосування отрути принадної дії;
  • Фізичне відловлювання гризунів;
  • Бар’єрний захист.

У чому суть дезінсекції?

Ця процедура направлена на боротьбу з шкідливими комахами: таргани, мухи, мурахи, комарі, оси, міль, клопи.

Усі ці комахи, як і гризуни, є переносниками багатьох небезпечних хвороб, а клопи – ще й залишають укуси на тілі, які потім нестерпно сверблять.

Звісно, розправитися з комахами можна спробувати самостійно, але 100-відсотковий результат дасть лише професійна дезінсекція. При проведенні якої використовуються інсектициди або мікрокапсульовані препарати.

Навіщо потрібна дезінфекція?

Дезінфекція – поєднує у собі комплекс заходів, які спрямовані на знищення вірусів, бактерій, а також збудників хвороб. Її доцільно проводити, якщо хтось з членів родини перехворів на інфекційну хворобу, яка передаєтся повітряно-крапельним шляхом. Якщо у будинку є пліснява, з якою ви не можете впоратися за допомогою звичайних засобів, краще звернутися до фахівців. Адже грибок небезпечний для нашого організму.

Отож, якщо у вашому помешканні з’явилися таргани чи клопи потрібно проводити дезінсекцію, якщо миші чи пацюки – дератизацію, а грибок і віруси знешкодить дезінфекція.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні