Качка з яблуками та апельсинами, приготована за цим рецептом, виходить дуже соковитою, ніжною та з незвичайним пікантним смаком. Спробуйте приготувати!
Продукти:
качка ~ 2 кг.
вода 1,5л.
пиво світле – 500 мл.
соєвий соус – 1/2 ст.
апельсин – 1 шт.
яблука – 2-3 шт.
лавровий лист – 4-5 шт.
запашний перець – 10 шт.
гвоздика – 5 шт.
бадьян – 1 шт.
кориця – 4 шт.
імбир – 50 гр.
сіль – 3 ст.л.
перець чорний – 1 ч.л.
цукор очеретяний – 1/2 ч.л.
вершкове масло – 30 гр.
Готуємо:
- Качку вимити, відрізати крайні частини крил, гузку та зайвий жир.
- Змішати в сотейнику 500 мл води, сіль, чорний перець, лавровий лист, запашний перець, гвоздику, бадьян, корицю, свіжий імбир і часточки апельсина.
- Довести до кипіння і варити 1-2 хвилини.
- Остудити до кімнатної температури.
- Додати соєвий соус, пиво та перемішати.
- Залити качку маринадом, долити один літр води.
- Прибрати в холодильник на ніч.
- Перекласти качку на фольгу, у форму для випікання.
- Всередину качки покласти частину спецій з маринаду і запікати при 140-150°С, 90 хвилин з конвекцією.
- Потім витягнути всі спеції та злити всю рідину.
- Для начинки яблука нарізати невеликими шматочками і недовго згасити їх на вершковому маслі, посипавши тростинним цукром.
- Начинити качку яблуками. Можна й кількома часточками апельсина. Запікати при Т 180-190 ° С, 20 хвилин. Наприкінці полити качку зверху маринадом, що утворився в процесі випікання.
- Потім духовку вимкнути і залишити ще на 15-20 хвилин. Орієнтуєтеся на особливості духовки.
- Зверху можна прикрасити часточками апельсина.