П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепти на Новий рік: качка з яблуками та апельсинами

Рецепти на Новий рік: качка з яблуками та апельсинами

Этот материал также доступен на русском языке
Качка з яблуками та апельсинами - ідеальний варіант основної страви на святковий стіл

Качка з яблуками та апельсинами, приготована за цим рецептом, виходить дуже соковитою, ніжною та з незвичайним пікантним смаком. Спробуйте приготувати!

Продукти:

качка ~ 2 кг.
вода 1,5л.
пиво світле – 500 мл.
соєвий соус – 1/2 ст.
апельсин – 1 шт.
яблука – 2-3 шт.
лавровий лист – 4-5 шт.
запашний перець – 10 шт.
гвоздика – 5 шт.
бадьян – 1 шт.
кориця – 4 шт.
імбир – 50 гр.
сіль – 3 ст.л.
перець чорний – 1 ч.л.
цукор очеретяний – 1/2 ч.л.
вершкове масло – 30 гр.

Готуємо:

  • Качку вимити, відрізати крайні частини крил, гузку та зайвий жир.
  • Змішати в сотейнику 500 мл води, сіль, чорний перець, лавровий лист, запашний перець, гвоздику, бадьян, корицю, свіжий імбир і часточки апельсина.
  • Довести до кипіння і варити 1-2 хвилини.
  • Остудити до кімнатної температури.
  • Додати соєвий соус, пиво та перемішати.
  • Залити качку маринадом, долити один літр води.
  • Прибрати в холодильник на ніч.
  • Перекласти качку на фольгу, у форму для випікання.
  • Всередину качки покласти частину спецій з маринаду і запікати при 140-150°С, 90 хвилин з конвекцією.
  • Потім витягнути всі спеції та злити всю рідину.
  • Для начинки яблука нарізати невеликими шматочками і недовго згасити їх на вершковому маслі, посипавши тростинним цукром.
  • Начинити качку яблуками. Можна й кількома часточками апельсина. Запікати при Т 180-190 ° С, 20 хвилин. Наприкінці полити качку зверху маринадом, що утворився в процесі випікання.
  • Потім духовку вимкнути і залишити ще на 15-20 хвилин. Орієнтуєтеся на особливості духовки.
  • Зверху можна прикрасити часточками апельсина.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні